Kjør Forsiktig I Tordenvær

Når du kjører om sommeren, blir du spart av de fleste utfordringene du har når du kjører i vintersesongen, men regn kan være farlig når du kjører om sommeren. Flertallet av sommerulykker som skjer når det regner, skyldes vannplanlegging. Aquaplaning skjer der det er vann på veioverflaten og dekket kan ikke presse vannet til side for å forbli i kontakt med vegflaten. Når dekkene mister kontakten med vegflaten og begynner å glide på toppen av vannlaget, vil du miste kontroll over kjøretøyet.

Tapet av kontroll er det som gjør aquaplaning så farlig, vannmassene kan kaste kjøretøyet til siden, og du kan krasje inn i rekkverk eller biler ved siden av deg, eller hvis du setter rattet når du ikke har kontroll og deretter dekkene gjenvinne igjen kontakten med høy hastighet med rattet slått det kan føre til at bilen hopper ut av kontroll. Det er derfor det er veldig viktig å ta dette alvorlige og kjøpe sommerdekk som er gode for å forhindre vannplaning. Dekkprodusentene har lansert mange oppfinnelser og måter å forbedre slitebanen slik at de bedre og raskere kan fjerne vann fra sporene.

Mønsterdybde er svært viktig når du prøver å forhindre vannplanlegging, siden jo dypere sporene er, desto mer vann kan du skyve gjennom sporene. Så hvis du kjører med dekk som snart må byttes ut, bør du være ekstra forsiktig når det regner. Når dekkene kommer nær 4 mm mønsterdybde, er det allerede på tide å bytte dekk. Husk at sikkerheten din er avhengig av den. Så hvis du er nær, kan du også gå og kjøpe et nytt sett med dekk.

Du bør også forsikre deg om at dekkene har riktig dekktrykk, da det påvirker både ytelsen og slitasje på dekkene. Hvis du har lavt dekktrykk, vil bilen din forbruke mer drivstoff og slitasje blir høyere, slik at du vil kaste bort penger i tillegg til å miste ytelse, noe som påvirker sikkerheten din når du kjører. Så dette er en rask og enkel måte å sikre at du kjører trygt, uansett regn.

For mer informasjon om sommerdekk som er gode for å hindre aquaplaning, besøk: https://vianor.no/