Hvorfor Du Ikke Bør Bruke Vinterdekk Om Sommeren

Hvis du har investert i vinterdekk fordi du bor på et sted som opplever alvorlig vintervær med både snø og is, bør du vite at vinterdekk ikke skal brukes om sommeren. All sesong dekk, derimot, er bare egnet for vår, sommer og fall, men ikke perfekt for vinteren. All-season dekk kan plasseres på kjøretøyet når den siste snøen har smeltet og veiene forblir tørre.

Når du kjøper vinterdekk som Nokian Nordman 7, er de ment å brukes kun i vintermånedene. Det er ikke anbefalt å bruke disse dekkene i de andre årstider. I enkelte stater er det mot loven å bruke piggdekk etter en viss dato. Vinterdekk – spesielt piggdekk – er det beste valget for tøffe vintre med mye snø og is, der de gir den ultimate trekkraften, spesielt lateral trekkraft. Selv for en SUV er det beste valget for alvorlig vintervær SUV piggdekk.

Alle vinterdekk, enten besatte eller ikke-studded, er designet for å opprettholde bedre trekkraft i ekstrem kulde og på isete, snødekte eller smale veier. Deres gummiforbindelser er mykere og forblir dermed mer fleksible, slik at dekkene kan tilpasses veien i kuldeforhold. Den samme fleksible gummiforbindelsen som fungerer godt om vinteren, sprer ikke varme godt og slites raskere på tørre sommerveier. Når du bruker dem på varme sommerveier, vil risikoen for overinflating eller blåse ut være mye høyere. Den spesialiserte gummiblandingen og slitebanenes design av vinterdekk er ikke designet for optimal varm klimaytelse eller slitasje.

Den mykere gummiforbindelsen og slitebanenes design av vinterdekk gir også mer rullende motstand når de kjøres på tørre veier, noe som gjør at du bruker mer drivstoff og slår av dekkene raskere. Dette er ikke en veldig økologisk eller økonomisk løsning. Hvis ideen ikke er å bytte dekk etter vintersesongen, så er det nest beste valget for å gi sikker kjøring i vinterforhold å investere i et helt vær dekk. I motsetning til helårsdekk er alle værsdekk merket med treetrekkens snøfnuggsymbol, som vinterdekk. 3PMSF-symbolet indikerer at dekket har en alvorlig snøtjeneste vurdering, noe som betyr at den har oppfylt de nødvendige ytelseskriteriene ved snøprøving.

For mer informasjon om dekk for sommeren, besøk: https://vianor.no/