Hvorfor Sommerdrift Kan Være Farlig

Sommeren er den beste tiden på året å kjøre, da været har en tendens til å være flott og veiene er i perfekt stand. Det er mer dagslys når solen holder opp lenger, noe som betyr mer tid for å nyte full synlighet. De eneste utfordrende kjøreforholdene har en tendens til å være tordenvær, med veldig tungt regn. Når du har denne typen tungt sommer regn, har vannet en tendens til å samle seg på veioverflaten, noe som forårsaker en utfordring for bil å kjøre.

Når dekkene må kjempe med å prøve å fjerne overflødig vann, kan du ende opp i en situasjon der dekkene ikke er i stand til å presse vannet og til slutt miste kontakt med veglaget. Dette betyr at du mister kontroll over kjøretøyet ditt, noe som kan føre til ulykker. Kontakten går tapt til hastigheten er redusert og kontakten gjenvinnes. Når kjøretøyet flyter på toppen av vannlaget, vil det miste fart og gjenvinne kontroll, men hvis sjåføren paniker og vender rattet, kan hjulene vende seg når kontakten er laget, og det kan føre til at bilen hopper sidelengs og potensielt krasj i biler på siden av det eller rekkverket. Den beste måten å motvirke aquaplaning på er å få et godt sett med sommerdekk, ta foten av gassen og forsøke å forbli rolig.

Du må sørge for at du har gode sommerdekk eller dekk som er ment å brukes i sommersesongen på bilen din, og du må sørge for at de er i god stand. God tilstand betyr at de er fri for skader forårsaket av å slå på kant eller hull og at slitedybden er over 4 mm. Lav mønsterdybde øker sjansen for aquaplaning grunnet lavere sporet volum.

Dekktrykket må også være på riktig nivå, da lav dekktrykk gjør at dekk skal bære raskere enn beregnet og bilen din vil forbruke mer drivstoff enn planet. Så det er viktig at du kontrollerer dekkstrykket regelmessig for å sikre at du har riktig trykk.

For mer informasjon om gode sommerdekk, besøk oss: vianor.no