Kontroller Slitene Dine For Å Unngå Å Kjøre Med Gamle Og Slitte Dekk

For ekstra sikkerhet er det viktig at du kontrollerer dekkets mønsterdybde for å sikre at du ikke kjører rundt med gamle og slitte dekk. Du mister mange av dekkegenskapene når mønsterdybde minsker, og når du når mønsterdybde på 4 mm, er det på tide å bytte dekk til et nytt sett med dekk.

Kjøring med slitne sommerdekk øker din aquaplaning risiko. Hvis du kombinerer det med høyere hastighet, er det svært sannsynlig at du opplever aquaplaning, da kontaktområdet minker. Når du når mønsterdybde på 4 mm og kjører med en hastighet på 125 km / t, har du bare 11% av dekk-kontaktområdet sammenlignet med det du har stående. Dette sammenlignes med nær 60% ved hastigheter på 75km / t. Så det er viktig å sørge for at du reduserer hastigheten dersom du har dekk som er nær terskelverdien når det regner.

Det er ikke bare risikoen for aquaplaning, men også din bremselengde blir lenger og håndtering og kontroll reduseres når den er våt. Det samme gjelder for tørre forhold at bremsavstanden og kontrollen er redusert, noe som kan legges merke til når du tar skarpe hjørner og kurver. Dette gjør det farlig å kjøre for lenge med slitte dekk, så sørg for å måle slitedybden kontinuerlig og holde øye med hvordan den endres, slik at du kan forutsi når du kommer nærmere.

Du må også sørge for at du har riktig dekkstrykk, slik at du har det optimale kontaktområdet på dekket. Dekktrykket bør kontrolleres minst månedlig når du besøker bensinstasjonen. Det er også viktig at støtdempere er i god stand, da de bidrar til å trykke dekket mot veien, noe som øker grepet og dermed reduserer bremselengden. Så sørg for at du har riktig dekkstrykk, og at støtdemperne dine er i god stand, og kjøp dekk som er gode for å forhindre vannplanlegging, da bør du være klar for eventuelle forhold du kan møte om sommeren. For mer informasjon om hvordan du bytter ut slitte dekk, besøk: Vianor

For ekstra sikkerhet er det viktig at du kontrollerer dekkets mønsterdybde for å sikre at du ikke kjører rundt med gamle og slitte dekk. Du mister mange av dekkegenskapene når mønsterdybde minsker, og når du når mønsterdybde på 4 mm, er det på tide å bytte dekk til et nytt sett med dekk.

Kjøring med slitne sommerdekk øker din aquaplaning risiko. Hvis du kombinerer det med høyere hastighet, er det svært sannsynlig at du opplever aquaplaning, da kontaktområdet minker. Når du når mønsterdybde på 4 mm og kjører med en hastighet på 125 km / t, har du bare 11% av dekk-kontaktområdet sammenlignet med det du har stående. Dette sammenlignes med nær 60% ved hastigheter på 75km / t. Så det er viktig å sørge for at du reduserer hastigheten dersom du har dekk som er nær terskelverdien når det regner.

Det er ikke bare risikoen for aquaplaning, men også din bremselengde blir lenger og håndtering og kontroll reduseres når den er våt. Det samme gjelder for tørre forhold at bremsavstanden og kontrollen er redusert, noe som kan legges merke til når du tar skarpe hjørner og kurver. Dette gjør det farlig å kjøre for lenge med slitte dekk, så sørg for å måle slitedybden kontinuerlig og holde øye med hvordan den endres, slik at du kan forutsi når du kommer nærmere.

Du må også sørge for at du har riktig dekkstrykk, slik at du har det optimale kontaktområdet på dekket. Dekktrykket bør kontrolleres minst månedlig når du besøker bensinstasjonen. Det er også viktig at støtdempere er i god stand, da de bidrar til å trykke dekket mot veien, noe som øker grepet og dermed reduserer bremselengden. Så sørg for at du har riktig dekkstrykk, og at støtdemperne dine er i god stand, og kjøp dekk som er gode for å forhindre vannplanlegging, da bør du være klar for eventuelle forhold du kan møte om sommeren.

For mer informasjon om hvordan du bytter ut slitte dekk, besøk: Vianor