De mest praktiske dekkene til bilen din og SUV

I våre travle liv der vi ofte er avhengige av kjøretøyene våre for daglig transport, trenger vi at de er tilgjengelige til enhver tid. Ved å bruke et all-værdekk som er designet for vinterforhold, kan du bare ha ett sett dekk for hele året. Dette er sannsynligvis det mest praktiske alternativet for sikker og pålitelig kjøring hele året. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for uansett værforhold du vil oppleve. Du trenger ikke å bekymre deg for å få riktig tidspunkt for dekkendringene dine, og kanskje risikere at du ikke kan bruke bilen etter behov.

Når du velger mellom å ha dedikerte vinterdekk og all-værdekk, må du passe på at du velger dekk av førsteklasses kvalitet som er testet og godkjent for vinterforhold. Hvis dekkene har 3 PMSF-symbol på sideveggen, kan de styre vinterveier så vel som på tørre og våte sommerveier. Dette gir deg både fleksibilitet og bekvemmelighet. Ikke bekymre deg for når du trenger å skifte dekk mellom sommer og vinter og omvendt.

Det er viktig å innse at det ikke bare er bilen din som trenger riktige dekk, det er også viktig å utstyre SUVen din med riktige SUV all-værdekk, slik at du kan takle den tyngre SUVen selv i kalde glatte forhold. Tyngre kjøretøy som SUV-er, hybrider og elbiler trenger veldig holdbare dekk med lav slitestyrke. Slitasje er generelt høyere på grunn av batteriets høyere vekt, men elbilene har også høyere dreiemoment som forårsaker høyere slitasje. Så det er viktig å velge dekk som er designet for dette formålet. Du må også rotere dekkene oftere på kjøretøy som har høyere slitasje, for å sikre at dekkene sliter jevnt.

Når du har ett sett med dekk, må du passe på at du har riktig dekktrykk, overvåke mønsterdybde og rotere dekkene ofte nok til å sikre at du kan kjøpe et helt nytt sett dekk når de når 4 mm mønsterdybde. Dekktrykk påvirker også dekkets slitasje, lavt dekktrykk fører til høyere dekkslitasje. Så sjekk det regelmessig.

For mer informasjon om dekk til alle vær, besøk:https://www.nokiantyres.no/