God dekkytelse om sommeren og høsten

Vi ønsker alle å ha god ytelse fra dekkene våre når vi kjører. I sommersesongen klarer vi å kjøre litt raskere, da veiene har en tendens til å være tørre og tilby perfekte kjøreforhold. Dine viktigste utfordringer når du kjører om sommeren og høsten, vil være kraftig regn og senhøst når noe skikkelig dårlig vær kan oppstå før vinteren kommer og før du har tid til å sette sommerdekkene på bilen.

Gode ​​sommerdekk må ha utmerkede egenskaper både på tørre og våte veier. Sikkerhet og holdbarhet bør alltid være av høyeste betydning når du velger premium dekk. Du vil sikkert ha et best mulig grep og presis og logisk styring for å gjøre kjøringen enkel og behagelig selv på en regnfull dag. Gode ​​sommerdekk vil ha utmerkede våtbremsevner og stor vannplaningsmotstand. Det skal holde deg trygg uansett hvilket sommervær du vil møte. Å unngå vannplaning er en av de viktigste sikkerhetsproblemene i løpet av sommeren, da det er en viktig årsak til ulykker når det regner.

Sørg for å bytte sommerdekk til vinterdekk i tide før du opplever for hardt vintervær. Selv med topp moderne sommerdekk, vil de ikke være trygge å kjøre med når temperaturen faller under null grader. Problemet med sommerdekk under vinterforhold er at de svinger hardt, da gummiblandingen er optimalisert for plussgrader. Så sørg for at du endrer deg i tid for å sikre at du kjører trygt gjennom året.

Det du trenger å sørge for å gjøre er at du vedlikeholder premium dekkene dine, slik at de når den tiltenkte levetiden. Du må rotere dekkene mellom front- og bak posisjon for å sikre at slitasjen er jevn mellom foran og bakre dekk. Du må også sørge for at mønsterdybden er minst 4 mm, slik at du får riktig kjøresikkerhet. Sjekk også dekktrykket for å sikre at du har riktig dekktrykk, for lavt dekktrykk vil øke drivstofforbruket til bilen og vil også slite dekkene raskere. Du vil heller ikke ha den optimale ytelsen når dekkene har lavt lufttrykk.

For mer informasjon om premium dekk for sommerforhold, besøk:https://www.nokiantyres.no/