Sikker kjøring med SUV-en gjennom året

Når sommeren går mot slutten og vi begynner å flytte til høsten, begynner mange av oss å endre SUV-sommerdekk til SUV-vinterdekk for å sikre at SUV-en deres er så trygg som den burde være. Imidlertid, hvis du tilhører de som har bestemt deg for å gå med et sett SUV all-værdekk, trenger du ikke å bekymre deg for å bytte dekk. Dette er i hvert fall sant hvis du velger et sett som er godkjent for vinterforhold og har 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) -symbol på dekkets sidevegg.

Dette symbolet sikrer at dekkene er testet og sertifisert for at de vil klare seg om vinteren på snø og is. Dette er forskjellig fra S + M-klassifiseringen, som viser at dekkene har trekkraft på gjørme og snø, men ikke nødvendigvis under alle vinterforhold. Hvis du kjører i land hvor du må ha vinterdekk i vintersesongen, vil de bli pålagt å ha 3 PMSF-symbol for å være lovlige.

All-værdekkene har også en gummiblanding som vil ha den rette mykheten gjennom temperaturområdet som er til stede i løpet av både somre og vinter. Dette er veldig viktig både for slitasje og dekkets grep. Sommerdekk har veldig lite grep om vinteren, på grunn av at de blir veldig harde ved lave temperaturer og vinterdekk slites raskere under høye temperaturer.

Du vil alltid ha det bedre å ha dedikerte dekk for årstidene, men avhengig av området du bor, kan det hende du har mer uskarpe linjer mellom årstidene og vil være sikker på at du har trygge og pålitelige dekk som du kan kjøre med uansett værforhold. Dette kombinert med bekvemmeligheten av å ikke måtte bekymre deg for når du skal bytte dekk og ha to sett med dekk. Du trenger imidlertid å rotere dekkene mellom bakre og bakre dekkposisjon for å sikre at slitasjen blir jevn, slik at alle de fire dekkene slites ut med samme hastighet og må byttes ut samtidig. Kontroller løpebåndets dybdenivå regelmessig, slik at du vet når du når 4 mm dybdenivået.

For mer informasjon om dekk til alle vær, besøk:https://www.nokiantyres.no/