Viktige sikkerhetsartikler for å sjekke dekkene dine før du kjører på ferie

Å ta bilen til feriemålet er fremdeles svært populært, ettersom du har en følelse av frihet når du ankommer for å fortsatt ha en bil. Det kan også være billigere hvis du er en hel familie som reiser. For å sikre at du har en hyggelig tur og ikke har bilrelaterte problemer mens du kjører til endemålet, må du forsikre deg om at du sjekker de viktigste sikkerhetsartiklene i bilen. Det kan forbedre sikkerheten din, redusere risikoen for forsinkelser eller problemer og redusere kjørekostnadene. Alle disse faktorene gjør det verdt din tid å ta de nødvendige skritt før du drar ut på turen.

Du bør alltid få sjekket dekkene dine og sørge for at de er i god stand for den lange kjøreturen. Hovedårsaken til sammenbrudd langs motorveien om sommeren skyldes enten tomgang for drivstoff eller dekkrelaterte problemer. Dekk kan enkelt sjekkes før du drar ut. Se etter synlige problemer som kutt eller sprekker. Du bør ha premium sommerdekk på bilen din, eller hvis du bestemte deg for å gå med all-værdekk, sørg for at de er bra for destinasjonen du planlegger å reise til.

Et dekkelement å sjekke er dekktrykket. Dekktrykket vil variere med temperaturen og bør justeres basert på belastningen du vil bære. Så en hel bil med familie og bagasje, må justeres før den lange turen. Lavt dekktrykk kan være en kostbar prøvelse ettersom dekket slites raskere, slik at du må bytte dekkene tidligere enn antatt. Drivstofforbruket vil også øke, så din lange tur kan plutselig bli mye dyrere enn planlagt.

Du må også sjekke dekkets mønsterdybde for å forsikre deg om at du har mer enn 4 mm gjenværende mønsterdybde. Hvis du er under, bør du ta turen mot en dekkbutikk og kjøpe et nytt sett. Hvis dekkene dine har noen synlige skader, bør du også ta turen mot dekkbutikken og få sjekket dekkene ut, slik at du kan få en profesjonell mening om det oppdagede problemet. Hvis de tømmer dekkene dine, bør du være god å gå.

For mer informasjon om premium sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/