Dekk gir deg både sikkerhet og ytelse

De fleste tenker ikke så mye på dekk bortsett fra noe som kan bli flatt og som du må bytte nå og da. Hvis du følger motorsport, er du sannsynligvis mer utdannet om viktigheten av dekkene, siden mange motorsporter bestemmes av dekkvalget og strategien. Formel 1 er sannsynligvis den mest ekstreme, der de velger mellom myke og harde dekk og optimaliserer grepet og håndteringen kontra slitasjehastigheten for å prøve å vinne løpene. Uansett hvilket kjøretøy du har, hvis du ikke matcher det med riktige dekk som kan svekke og til og med ødelegge kjøretøyets ytelse.

Dette er grunnen til på samme måte som i motorsport; du må tenke og velge riktige dekk for å sikre at du får mest mulig ut av kjøretøyet. For områder med varierende værforhold, vil du sannsynligvis måtte velge mer enn ett sett dekk for bilen din. Det er ikke praktisk å ha mer enn to sett med dekk for å dekke året, men hvis du kunne byttet dekk raskere og enklere, kan du ha endt opp med å ha mer allsidige alternativer. Det er litt på samme måte som vi har forskjellige sko avhengig av hva vi planlegger å gjøre. Tennissko, vandre sko og strand flip-flops er alle sko, men tjener forskjellige formål.

En familiebil, en SUV og en sportsbil vil ha forskjellig type dekkstørrelse, i tillegg til at de også har forskjellige alternativer for sommer og vinter. Sommerdekk er de mest brukte dekkene, og hvis du bor i områder uten ekte vintre, kan du bruke sommerdekk hele året. Hvis du har noen sporadiske vinterforhold, kan du velge å ha to sett, eller det vil være lurt å tenke et dekk for all-vær. All-værdekkene som er vintergodkjent er et godt kompromiss for å kunne kjøre året rundt med det samme settet.

Elbiler og hybrider har batteripakker som ofte gjør dem tyngre enn biler med forbrenningsmotorer. En tyngre bil vil ta lengre tid å stoppe, noe som betyr at dekk av høy kvalitet blir enda viktigere, spesielt på glatte og våte overflater og i tilfelle overraskelser.

Du bør rotere dekkene for å få dem til å slites så jevnt som mulig. Dette vil forbedre bilens håndtering. Generelt sett vil dekkene på kjørehjulene slites raskere enn fritt rullende dekk. Hvis dekkene er jevnt slitt, bør du rotere dem fra foraksel til bak omtrent hver 8000 kilometer. Hvis to dekk er mye bedre enn de andre, bør du passe dem på bakakselen av sikkerhetsmessige årsaker.

For mer informasjon om dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/