Dekkrotasjon er en del av dekkvedlikeholdet

Det er flere viktige trinn for å sikre godt og riktig dekkvedlikehold. Dekkvedlikehold er veldig viktig, da det sikrer at dekkene dine er i god stand og trygge å kjøre med. Dekk spiller en veldig stor rolle i kjøretøyets ytelse og sikkerhet. De påvirker til og med drivstofforbruket. Det er viktig at du tar vare på dekkene for å sikre at de varer lenger og holder deg trygg, samtidig som du ikke legger unødvendige kostnader for kjøringen din.

En av de enkleste delene av vedlikeholdet er å sjekke dybden på dekkene. Dette gjøres enkelt ved å skyve inn en mynt i sporet og måle avstanden. Sjekk både et dekk foran og bak for å sjekke om det er forskjeller i slitasje mellom dem. Hvis det er forskjell i mer enn 2-3 mm slitasje mellom dekkene, bør du rotere dekkene. Hvis du normalt bytter dekk hver sjette måned mellom sommerdekk og vinterdekk, gjøres rotasjonen vanligvis på dette tilfellet. Hvis du klarer med ett sett for hele året, må du basere rotasjonen på når du når forskjellen på 2-3 mm. Dekkrotasjon er enkelt å gjøre på en dekkstasjon.

For elbiler og hybrider er slitasjen høyere på grunn av høyere dreiemoment, så det er viktig at du overvåker slitasjen mer nøye for å se når du skal rotere dekkene. Du må også ha dekk som er optimalisert for denne bruk med en mer slitesterk gummiblanding. Riktig rotasjon av dekkene vil øke dekkens levetid.

Andre viktige vedlikeholdstrinn inkluderer visuell inspeksjon av dekk. Du må sjekke om det er synlige skader, som kutt, sprekker eller rifter. Du bør også sjekke dekkets lufttrykk for å forsikre deg om at dekkene har riktig trykk. Det er ikke bra å ha for høyt eller for lavt dekktrykk. Lavt dekktrykk øker rullemotstanden, noe som igjen øker drivstofforbruket og dekkets slitasje. Begge disse vil øke kostnadene for deg. Hvis du merker noen dekkproblemer, bør du alltid besøke en dekkstasjon for å se på problemet.

For mer informasjon om dekkrotasjon, besøk:https://www.nokiantyres.no/