Ikke forsink kjøp av nye dekk da det påvirker sikkerheten din negativt

Dekk skal alltid holdes i god stand og vedlikeholdes ordentlig. Dekkene bør også byttes når de slites, og hele settet bør skiftes samtidig for å sikre at du har samme grep rundt bilen. Den beste måten å oppnå dette på er å rotere dekkene for å jevne ut forskjeller, som ofte kan oppstå mellom dekkene foran og bak. Hvis du bytter mellom sommerdekk og vinterdekk, har dette en god tid å rotere dekkene.

Tiden for å bytte dekk til nye kommer ofte fra at de slites, noe som defineres som når de når en mønsterdybde på 4 mm. Når du går under 4 mm, mister du mye av dekkens viktigste egenskaper. Grepet ditt vil avta, bremseavstanden din blir forlenget og det er større sannsynlighet for at du glir når du tar skarpe hjørner. Risikoen for vannplaning øker også. Dette er grunnen til at det er viktig å vite når du når denne 4 mm terskelen. Sannheten er at den eneste måten å vite når du når terskelen, er ved å måle slitedybden, noe som gjøres enklest ved å skyve inn en mynt i sporene og måle hvor langt den kan settes inn.

Når du merker at du har nådd terskelen, er det på tide å kjøre til en dekkbutikk og kjøpe et nytt sett med dekk. Dekkbutikken vil ofte kunne bytte dekk for deg slik at du kan forlate med det nye settet dekk, og de vil sørge for at de gamle dekkene blir resirkulert slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bli kvitt gamle. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å vare lenger, da de ofte vil ha lav rullemotstand. Den lave rullemotstanden betyr lite dekkslitasje og lite drivstofforbruk, slik at du sparer penger mens du kjører kontra dekk som kanskje er billigere å kjøpe.

Du bør også bytte dekk hvis de er skadet. Dette bør gjøres umiddelbart. Noen flate dekk kan repareres, men la alltid en profesjonell dekkstasjon reparere dem og få dem til å bekrefte at dekkene fremdeles er trygge å kjøre med. Hvis ikke, må du kjøpe et nytt eller i noen tilfeller et brukt dekk.

For mer informasjon om dekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/