Vet når du skal bytte dekk til nye

Fra den dagen du har nye dekk på bilen din, er det viktig å spore slitedybden og hvordan den reduseres over tid. Det er bra å føre en logg over slitedybden. Til å begynne med vil du ikke sjekke det så ofte, kanskje hver sjette måned, men når du begynner å forutsi at de er utslitte, bør du sjekke dem oftere. Det er også viktig å spore forskjeller mellom frem og bak-dekkene. Hvis det er stor forskjell i slitasje mellom frem- og bakre dekk, bør du rotere dekkene, slik at forskjellen kan elimineres. Dette er det som omtales som dekkrotasjon. Hvis du bruker to sett med dekk i løpet av året ved å bruke sommerdekk og vinterdekk, er det naturlig å gjøre rotasjonen i det tilfellet at du bytter dem.

Hvis du bruker de samme dekkene hele året, må du styre rotasjonen ved å spore slitasjen gjennom mønsterdybde og endre når forskjellen er mellom 2-3 mm. Hvis du har en hybrid eller en elbil, er dekkets slitasje høyere på grunn av det høyere dreiemomentet. Dette betyr at det kanskje ikke er nok å rotere hver 6. måned, spesielt hvis du kjører mye. Så det er enda viktigere at du overvåker slitasjen. Spesielle dekk bør brukes til disse kjøretøyene som har høyere slitestyrke.

Det er andre faktorer som kan påvirke slitasje på dekkene; det ene er dekktrykket der et lavt dekktrykk øker rullemotstanden, noe som øker dekkets slitasje. Det fører også til at kjøretøyet bruker mer drivstoff når du kjører. Så dette er viktig å sjekke når du stopper på en bensinstasjon for drivstoff. Billige dekk vil også ha raskere slitasje også på grunn av deres høyere rullemotstand. Dette betyr at billige dekk slites raskere og vil føre til at bilen din bruker mer drivstoff. Dette er ikke en god ligning og vil ende med at du koster mer penger samtidig som du kjører med dekk som er mindre trygge. Så sørg for at du investerer i høykvalitets premium dekk.

For mer informasjon om dekkrotasjon, besøk: https://www.nokiantyres.no/