Dine vinterdekk alternativ

Alternativer for vinterdekk er stort sett avhengig av hvor du bor og hvordan du bruker bilen. I tillegg er det hvilken type kjøretøy du har. Det er viktig at hvis du har vinterforhold der du bor eller hvor du planlegger å kjøre, at du har dekk som er designet for de forholdene. Det kan være veldig farlig å kjøre med dekk som ikke er beregnet på vinterbruk. Så når du planlegger å kjøre under vinterforhold, må du sørge for at dekkene er godkjent for vinterforhold. De skal ha et symbol på dekkets sidevegg med et 3 Peak Mountain Snow Flake-symbol inne i fjellet. Det blir ofte referert til som 3PMSF-symbolet. Dette er det riktige vintersymbolet. M + S som indikerer gjørme og snø er ikke tilstrekkelig for sikker kjøring under vinterforhold.

Når du velger vinterdekk, har du i utgangspunktet to forskjellige typer dedikerte vinterdekk, noe som betyr at de bare skal brukes i vintersesongen og må byttes til sommerdekk for kjøring i andre sesonger. Det ene er piggdekk, som har metallpigg som stikker ut fra slitebanen for å gi deg godt grep på is og har spesialdesignet slitebane for å gi best mulig ytelse på snø og slask. Da har du piggfrie dekk, som har lignende slitebanedesign for snø og is og deretter har innarbeidet funksjoner for å forbedre grepet på isete overflater, slik at de kan konkurrere med piggene. Begge disse vil være trygge alternativer for kjøring i vintersesongen. Det er viktig å investere i dekk av god kvalitet og å sørge for at de er montert på bilen din i løpet av hele tiden som du har vinterforhold når du kjører.

Du har også et tredje alternativ for områder der vintrene ikke er så utbredte eller så tøffe, det er all slags dekk som hvis de er vintergodkjent vil fungere fint under vinterforhold. De kan også brukes hele året, slik at du alltid er klar til å kjøre uansett vær eller nærmer været. Det siste du trenger å sikre er at du har spesielle dekk til SUV-er, elektriske eller hybridbiler, sjekk at de er designet for det formålet.

For mer informasjon om vinterdekkalternativer, besøk:https://www.nokiantyres.no/