Piggfrie dekk for sikker vinterkjøring

Når du vil kjøre trygt, og i noen land lovlig, om vinteren, må du ha vinterdekk på bilen din. Dekkene skal monteres før vinterværet kommer, slik at du kan være trygg mens du kjører. Når du snakker om piggfrie dekk, er de såkalte dekk som er dedikert til vinterbruk. De kalles piggfrie for å skille dem fra piggdekkene, som også er dedikerte vinterdekk, men de bruker metallbolter for å skape grep.

Piggfrie dekk skal ikke forveksles med vintergodkjente all-værdekk som kan brukes i vintersesongene, men kan også brukes til helårsføring. De ikke piggdekkene skal fjernes og erstattes med sommerdekk når vintersesongen er over. De bruker en gummiblanding som er optimalisert for å holde dekket mykt og smidig selv ved lave temperaturer, men vil slite for raskt hvis det brukes i varme somre. Derfor er det viktig å bytte dekk når vintersesongen har gått.

Piggfrie dekk bruker slitebanen for å skape nok friksjon på snø, is og slask, slik at du kan glede deg over problemfri og sikker kjøring. De bruker innovative sipes og snøklofunksjonalitet mellom skulder- og slitebaneblokkene som kan gripe isen og har kryo-krystallgreppartikler for å forbedre grepet på is ytterligere.

De piggfrie dekkene er flotte for vinterkjøring og gir mye fleksibilitet. De piggfrie dekkene er ikke regulert som når du kan montere dem på bilen din, slik at du kan montere dem i god tid før vinteren kommer, slik at du ikke ender opp med sommerdekk som prøver å kjøre under vinterforhold. Dette kan være en veldig farlig situasjon og bør unngås. Du bør ikke kjøre med piggfrie dekk hele året, da de er optimalisert for vinterforhold og de vil slite ut raskere hvis de brukes om sommeren. Imidlertid er det en veldig lav pris å plassere dem på bilen noen uker for tidlig før vinteren kommer til å betale for den ekstra sikkerheten ved å ha de riktige dekkene allerede montert på bilen, slik at du er klar til å kjøre hvis du havner om vinteren forhold. Dette er veldig bra hvis du virkelig er avhengig av bilen din hver dag.

For mer informasjon om piggfrie dekk for vinteren, besøk: https://www.nokiantyres.no/