Sørg for å sjekke forskriftene før du kjøper nye vinterdekk

Ulike land har forskjellige forskrifter når det gjelder vinterdekk. Det spenner fra dem som må brukes i løpet av visse måneder til at visse typer ikke er tillatt. Ved å vite nøyaktig hva som gjelder for ditt land eller din region, kan du tilpasse deg og sørge for at du er sikker på at du følger dem. Det vil også sikre at du tar riktig dekkvedtak når du kjøper et nytt sett. Du må også sjekke før du planlegger å kjøre over landegrenser, hvis det er noen begrensninger.

Når det gjelder vinterdekk, har piggdekkene noen begrensninger når det gjelder tillatelse eller ikke, og tidsbegrensninger for bruk. De piggfrie dekkene har ingen slike begrensninger og kan brukes fritt. Det samme er med all-værdekkene, som til og med kan brukes til helårsbruk og takler vinter hvis de er vintergodkjent. De piggfrie dekkene bør fortsatt byttes til sommerdekk når vintersesongen er slutt for å forhindre overdreven slitasje av dekk.

Du bør basere valget ditt på de juridiske kravene og ta det beste dekkvalget for det tiltenkte bruksområdet. Så sørg for at du velger dekk som passer for kjøretøyet. Større kjøretøyer som SUV-er, varebiler og lette lastebiler vil trenge forskjellige dekk, dekk med større dimensjoner og ha evnen til å bære høyere belastning. Det er også spesialdekk for elbiler og hybrider som vil trenge høyere slitebestandige dekk for å bekjempe høyere dreiemoment og høyere belastning på grunn av batteripakkene. I tillegg til riktig dekkvalg, må du rotere dekkene på en elbil oftere for å sikre lengre levetid.

Vinterdekk er veldig viktige for vinterkjøring, og det kan være veldig farlig å kjøre uten ordentlige dekk, da snø, is og slaps representerer noen av de vanskeligste forholdene for kjøring. Sommerdekk eller alle dekk som ikke er beregnet på vinterbruk vil bli harde ved lave temperaturer på grunn av gummiblandingen som brukes. Dette reduserer friksjonen som de kan hevde, noe som gjør dem uegnet til vinterbruk. Du trenger virkelig vintergodkjente dekk for å kunne holde deg trygg.

For mer informasjon om nye vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/