Vinterdekk er tidlig nok nøkkelen til god kjøresikkerhet

Vinterdekk er helt nødvendige for å kjøre trygt om vinteren, hvis du har temperaturer under null. Når du også har is, snø eller slask, har ikke sommerdekkene dine en stor sjanse til å holde deg trygg på veien. Dette er grunnen til at vinterdekk er så viktige, og det er veldig viktig at du sørger for at de er montert før det kalde vinterværet kommer. Dette er veldig viktig hvis du er avhengig av bilen din til daglig bruk. Du må ellers legge igjen bilen din hvis du fremdeles har sommerdekk montert når vinterforholdene kommer uventet før du bytter.

Å prøve å kjøre med sommerdekk på bilen din om vinteren, uansett hvor kort kjøretur du har tenkt å gjøre, er forbundet med stor fare. Det er grunnen til at du ikke bør prøve det, og hvorfor du bør sørge for at du bytter dekk tidlig nok til at du ikke setter deg selv i den situasjonen. Været kan være ganske uforutsigbart, så det er noen ganger vanskelig å vite hvor tidlig vinterværet kommer. Fra oktober øker minst risikoen, og du bør nesten helt sikkert endre deg før november selv om vinteren ikke har kommet, men du vet at den ikke vil være langt unna når du kommer inn i november.

Hvis du har piggdekk, kan det hende du har datorestriksjoner fra den første datoen du kan bytte til piggdekk, mens det med piggfrie dekk er det ingen begrensninger for hvor tidlig du kan montere dem. Så du kan like godt montere dem på en bestemt dato og ikke risikere noe eller sette sikkerheten din i fare. Vinterdekk er designet for å takle det utfordrende været som snø, is og slaps. Du må ha de spesielle trinnene som er designet for å håndtere disse forholdene.

Både piggfrie dekk og piggdekk er gode til å håndtere vinterforhold på en sikker og pålitelig måte for å gi bilen kontrollen og grepet du trenger for sikker kjøring. Slitebanen deres er optimalisert for kaldt vær og vinterforholdene for å gi deg det tryggeste alternativet for vintersesongen. Når vinteren har gått, er det på tide å bytte tilbake til sommerdekk. Ikke bytt tilbake for tidlig, men heller ikke for sent, da dekkets slitasje vil være høyere hvis du kjører med vinterdekk lenger enn nødvendig.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/