Hva du bør tenke på når du velger vinterdekk

Hvis du bor i et område med sterke vintre som tåler mye snø og is, kan det være lurt å investere i noen høykvalitets vinterdekk – spesielt hvis området du bor har lange vintre. Når du først bestemmer deg for å investere i vinterdekk, er det fortsatt beslutningen om å få piggdekkede vinterdekk eller piggfrie vinterdekk. Tingene som bør tas i betraktning når du velger et dekk er for det første hva slags vinterforhold du skal kjøre i, samt opplevelsesnivået ditt med å kjøre snø og is.

Piggdekk er mer egnet hvis du bor i nærheten av kysten, der veiene pleier å være isete om vinteren. Ikke-piggdekk er derimot bedre egnet for snødekte veier. Nokian Nordman 7 vinterdekk finnes både i med pigg og piggfrie versjoner. Nokian Nordman 7 er et dekk av høy kvalitet som tilbyr ekstremt grep på is og snø så vel som våte overflater, enten du velger å ha dem pigg eller piggfrie. De har naturlig nok det tre-topps fjell-snøflinge-symbolet som betyr at de offisielt er godkjent for vinterbruk.

Hvis du velger å få dem piggfrie, har de fordelen av å kunne monteres på bilen tidligere på høsten, noe som er en stor fordel hvis området der du bor har uforutsigbart vær om høsten. Det samme gjelder våren, når været kan endre seg raskt. Det har vært mange fremskritt innen gummiforbindelser sammen med andre teknologier som gjør det å ha et pigget vinterdekk mindre viktig. Hvis du derimot velger den fabrikkbelagte versjonen av dette dekket, kan du være trygg på at ingenting overgår dette dekket på is og pakket snø, noe som gir deg det ypperste innen grep og trekkraft, spesielt sideveis trekkraft.

Ingenting er bedre enn dedikerte vinterdekk – piggdekk eller piggfrie dekk – under svære vinterforhold. Vinterdekk er laget av en fleksibel gummiblanding og en unik slitebanedesign som er ment å brukes på is, snø og slask. De trenger ikke å inngå kompromisser for bruk i andre sesonger som helårs- og værforholdene. Når du installerer dem på bilen din, kan du være trygg på at du vil nyte det ypperste i grep og trekkraft mens du akselererer, bremser og går rundt hjørnene.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/