Hvorfor du ikke kan bruke vinterdekk om sommeren

Vinterdekk er det ultimative valget for tøffe vinterforhold og gir den ypperste ytelsen på snø- og isbelagte vinterdekk, enda mer. Hvis du ikke har noe imot å bytte dekk etter vintersesongen, har du tatt det beste valget for familiens sikkerhet. Den store ulempen med vinterdekk er imidlertid behovet for å bytte dekk når vintersesongen er over. Dette er fordi vinterdekk ikke er laget for å bli brukt i andre sesonger i tillegg til vinter, og i noen stater er det til og med ulovlig.

Når du kjøper vinterdekk av høy kvalitet – enten du investerer i piggdekk eller piggfrie vinterdekk – vil du kunne håndtere de tøffeste vinterforholdene. Hvis du bor i et område med sterke vintre, vil du ikke bli skuffet over ytelsen deres. Selv om vinterdekk ikke er i stand til å brukes i løpet av resten av året, vil de rettferdiggjøre ulemper som det måtte skiftes dekk.

Siden vinterdekk er spesielt designet for å brukes i de kalde månedene, er de ikke gode når det gjelder spredning av varme. Hvis du skulle bruke dem på varme sommerveier, ville risikoen for å blåse eller blåse ut være mye høyere. De er laget med en veldig fleksibel gummiblanding, noe som påvirker hvordan bilen din føles og håndteres på veien. Når du gjør plutselige svinger mens du kjører bilen på veien, er det større potensial for tap av kontroll hvis overflaten du kjører på ikke er dekket av is eller snø.

De mykere gummiblandte vinterdekkene er også laget av at slitebanen endrer formen mer. Dette resulterer i mer rullemotstand som gjør at bilen din bruker mer bensin. Dette er ikke bra for verken miljøet eller lommeboka. Vinterdekkenes levetid vil også bli redusert hvis du bruker dem på varme sommerveier i motsetning til å bruke dem i de utformede vinterforholdene. Hvis området der du bor krever et godt vinterdekk og ikke er villig til å bytte dekk for vintersesongen, bør du ta hensyn til all-værdekk. Disse dekkene er også i stand til å takle vintersesongen, men med fordelen av bruk året rundt.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/