Vinterdekk er nødvendig hvis du har vintervær

Siden det ikke er trygt å kjøre uten vinterdekk når du har vintervær, bør det ikke være valgfritt å bruke dem. Å kjøre med sommerdekk i vinterforhold er forbundet med stor fare både for deg og alle i bilen din i tillegg til alle de andre som er rundt deg mens du kjører. Du kan ikke forvente å få noe grep eller trekkraft når du kjører med sommerdekk, og det kan være at du ikke kan få bilen til å stoppe når du nærmer deg et kryss.

Trikset er ikke bare å ha riktige dekk montert, men det er like viktig at du har dem montert før vinterværet kommer. Du har selvfølgelig muligheten til å bruke all-værdekk som tillater kjøring hele året, slik at du alltid er klar for vinterværet da disse dekkene, hvis de er vintergodkjent, vil fungere like bra på tørre sommerveier s snørike vinterveier. De gir bekvemmelighet så vel som sikkerhet for alle forhold. Det beste er at du aldri blir fanget med gale dekk, noe som lett kan skje når vinterværet kommer veldig uventet.

Sommerdekk er bra for forholdene som er til stede om sommeren, men så snart temperaturen synker under null grader mister de fleste av de gode egenskapene og vinterdekkene blir det beste valget for sikker kjøring. Når det gjelder snø og is, har sommerdekkene veldig lite å gi under disse forholdene. De kan ikke gi nesten noe grep på is og på snø de ikke har riktig slitebanemønster for å håndtere snø.

Det er her de dedikerte vinterdekkene spiller inn. Du trenger enten piggdekk eller piggfrie dekk. Begge disse dekkene gir deg utmerket grep og kontroll under vinterforhold. Piggdekkene er litt bedre på isen, da metallpigg gir utmerket grep på isen. På snø er det nede til slitebanemønsteret for å gi grepet. Jo dekk av bedre kvalitet du velger, jo bedre ytelse kan du forvente av dekkene.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/