Dekkalternativer for vinteren

Når vinteren nærmer seg, er det på tide å begynne å tenke på hvilke vinterdekk du vil bruke til bilen din.

Dekkalternativer: For vinterkjøring har du 3 alternativer som er godkjent for vinterkjøring. Du har dedikerte vinterdekk, noe som betyr at du må bytte til et sommerdekk etter at vintersesongen er slutt, og du har all-værdekk som er helårsdekk som takler alle årstider. For de dedikerte vinterdekkene har du piggdekk og ikke piggdekk.

Piggdekk: Piggdekkene bruker metallbolter som stikker ut av slitebanen for å gi nødvendig grep på isete overflater. De har noen begrensninger når det gjelder perioden, når de kan brukes.

Ikke-piggdekk: De piggfrie dekkene har ikke metall-pigger og kan brukes uten begrensninger. De er riktignok optimalisert for vintersesongen og vil ha økt slitasje hvis de brukes i den varmere sesongen. Dekkene bruker unik slitebanedesign for å gi nødvendig grep på is og snø. De er like gode som piggede på snø og nesten like gode på is.

All- værdekk: All- værdekk er et godt dekk for alle værforhold, så de fungerer like bra på tørre sommerveier som på snørike vinterveier.

Personbiler vs større kjøretøy: Ulike kjøretøy trenger forskjellige dekk; det er spesielle vinterdekk for SUV-er, varebiler og lette lastebiler. Større kjøretøy enn lette lastebiler har spesielle dekk ofte referert til som tunge dekk.

Elbiler eller hybrider: Slitasjeprofilen for el- eller hybridbiler er annerledes enn vanlige bensindrevne biler, så de vil trenge forskjellige dekk. Før du kjøper dekk, må du kontrollere at dekkene er ok for elbiler.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/