Én vinterdekkprodusent står over resten

Når det gjelder vinterdekk, er det ikke alle produsentene som går inn i denne kategorien, da det er et mer utfordrende dekk å bygge. Pioneren innen dette feltet er Nokian Tyres som fra de oppfant kategorien, har ledet den når det gjelder sikkerhet og ytelse. Utviklet for å oppnå best mulig ytelse under de finske vinterforholdene, som er så tøffe som det blir, og har gjort dem til å gå til vinterdekk for når du vil ha det beste grepet og sikkerheten. Merket Nokian Hakkapeliitta er synonymt med vinterdekk i verdensklasse. Hvis du får et sett av disse vet du at det ikke vil være vinterforhold som driver deg av veien.

De lager hele spekteret av dekk fra sommerdekk, all-værsdekk og vinterdekk som både er piggfrie og piggdekk. De har over 100 patenter når det gjelder vinterdekk, noe som skyldes den konstante utviklingen og overdreven testing av vinterdekk under alle forskjellige forhold. De har vært i stand til å utvikle ikke-piggdekk som har utmerket grep på is, selv trodde de ikke har metallbolter. Dette gjøres ved å tilsette gripende partikler til slitebanen i tillegg til å ha et unikt og delvis patentert mønster. Dette gjør at dekkene kan ha lignende grep på is og snø som piggdekkene.

Disse dekkene kan du bruke selv på elektriske eller hybridbiler, ettersom de har tilsatt rapsolje som kombinert med naturgummien gir utmerket rivstyrke. Dette gir dem veldig god slitestyrke og sikrer også god motstand mot støt og punkteringer. Elbilene er kjent for å ha høyere slitasje på grunn av de tyngre batteripakkene, men også at de gir et høyere direkte dreiemoment, så dette krever dekk som takler høyere slitasje. Disse dekkene vil gi deg det, slik at du kan bruke dem fritt uansett hvilken type bil du kjører.

De gir deg også lav rullemotstand, slik at du får lavt drivstofforbruk når du kjører. For bensinbiler vil dette bety sjeldnere stopp på bensinstasjonen, og for elbiler betyr det at du kan komme lenger på hver ladning. Begge disse vil også spare deg for penger mens du kjører i hele dekkets levetid.

For mer informasjon om Nokian Dekk og Nokian Hakkapeliitta dekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/