Vinterdekk forbedrer sikkerheten for deg og dine passasjerer

Riktig dekk forbedrer sikkerheten for alle i bilen din, men også for de andre bilene som er rundt deg. Riktig vinterdekk er veldig viktig for din kjøresikkerhet, da de dikterer hvor godt du vil være i stand til å holde deg på veien, hvor kort bremseavstanden din vil være og hvilket grep og kontroll du vil ha. Derfor er det så viktig at du velger dekk som samsvarer med miljøet der du skal kjøre. Hvis du bor i et område som har noen måneder med ordentlig vinter, bør du få ordentlige vinterdekk som er optimalisert for disse forholdene. De må monteres før vinterværet kommer og blir endret til sommerdekk når vinteren har passert.

Dette vil gi deg best mulig grep på alle vinterflater og vil fungere bedre enn sommerdekk når temperaturen synker under null grader, der sommerdekkene begynner å bli for harde til å gi deg det tilstrekkelige grepet du trenger for sikker kjøring. Derfor må du sørge for at vinterdekk er montert i god tid før vinteren starter. Du trenger ikke å vente på at snøen kommer, det er nok til at nattetemperaturene går under null grader. Jo lenger du venter med å endre, desto større er risikoen for at det kan komme litt uventet snø. Hvis dette skjer, bør du unngå å kjøre bil og finne alternativ transport for å komme deg til destinasjonen. Så hvis du virkelig er avhengig av bilen din, er det bedre å bytte en uke for tidlig enn å risikere å bli fanget av en uventet værforandring. Dette gjelder også når det gjelder å bytte tilbake til sommerdekk, ikke gjør det for tidlig.

Når det gjelder valg av vinterdekk, kan du velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk. Noen områder kan begrense bruken av piggdekk, der du må dra med et piggfrie dekk. I disse tilfellene kan du ofte velge mellom et helårs dekk som et all-værsdekk eller deretter det sesongmessige vinterdekk. Det sesongmessige er det riktige valget hvis du vil ha noen måneders skikkelig vinter, der dekkene er perfekt for mer uregelmessige områder der det er godt å alltid være forberedt.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/