Vinteren nærmer seg, så bytt dekk

Det er mange artikler skrevet om dette emnet, og de fleste er klar over det, men fremdeles hvert år blir folk fanget dårlig forberedt på vinteren når den kommer. Folk er veldig motvillige til å bytte til vinterdekk for tidlig, så de venter på det og havner overrasket. Det er riktig at vinterdekk kun skal brukes i vintersesongen, de viktigste årsakene er fordi de er optimalisert for kalde temperaturer og vinteroverflater. Det kan være forskrifter som gjør at piggdekkene ikke skal monteres på bilen din utenfor bestemte datoer.

Siden vinterdekk er optimalisert for de kalde temperaturene, betyr det at det er nok at temperaturene synker før du bør skifte. Når du har temperaturer under null grader celsius, presterer vinterdekkene bedre enn sommerdekk. Så du bør bare vente til snøen kommer, så snart du ser at nattetemperaturene går under null, kan du bytte dekk. Å ha sommerdekk og prøve å kjøre under vinterforhold er forbundet med fare, mens du har vinterdekk og du har litt varmere vær, er den største ulempen litt høyere slitasje, men det er ikke forbundet med fare. Så fra et sikkerhetsperspektiv er det viktig å gjøre endringen tidlig.

Høyere slitasje er ofte også forbundet med lavt dekktrykk eller dekk av lav kvalitet, så bytt dekk tidlig, men pass på at du har vinterdekk av høy kvalitet for å redusere slitasje i de tider du kjører før vinteren ankommer. Sørg også for å sjekke dekktrykket ditt slik at du har riktig trykk i dekkene for å sikre at du har lav rullemotstand og dermed lav slitasje. Høy rullemotstand påvirker også drivstofforbruket ditt negativt, så det er viktig å sjekke det. Trykket er korrelert med temperaturen, slik at når temperaturen synker, også dekktrykket. Så trykket vil ikke være konstant, noe som garanterer en vanlig dekktrykksjekk når du besøker bensinstasjonen.

Å bytte dekk til vinterdekk handler om sikkerhet og ytelse. Du vil være sikker på at du kan kjøre trygt og være på veien om vinteren. Så sørg for å bytte tidlig nok før vinteren starter for best resultat.

For mer informasjon om bytte til vinterdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/