Vintre rundt om i Europa er forskjellige

Siden Europa er et stort kontinent, varierer været mye. De nordlige delene har 4 klare sesonger, og noen av de sørlige delene har i utgangspunktet ingen vintre. Derfor er det ingen europeiske dekkforskrifter som dekker hele kontinentet. Det er til og med forskjellige dekkalternativer som er tilgjengelige, der Norden ikke har allværsdekk, ettersom det er en ekte lang vintergave, så de dedikerte vinterdekkene er et bedre og tryggere alternativ. Mens de sentrale delene av Europa et dekk med allvær er et perfekt alternativ for områder som har sporadisk vintervær, så det kan hende at det ikke er fornuftig med et dekkskifte. Her kan du ha helårs sikkerhet innen ett dekk. Hvis du ikke har noen vintervær, kan du bruke sommerdekk hele året.

Nordic har lover som sier at du må ha vinterdekk montert om vinteren. For piggdekk er det en tidligste dato når du kan ha dem på bilen din, og det er en siste dato du kan ha dem på om våren. Begge disse datoene gjelder bare hvis det ikke er vinterforhold, hvis du fortsatt har vintervær, fornuft gjelder og du ikke blir bøtelagt. I Sentral- og Sør-Europa har noen land begrensninger i bruken av, og noen har gjort det obligatorisk. I tillegg til Norden, er det obligatorisk å ha vinterdekk i vinterhalvåret i Estland, Latvia Litauen, Bulgaria, Slovenia og Kroatia. Så har du noen få land der det er obligatorisk hvis været krever det, dette er Luxembourg, Tyskland, Østerrike, Tsjekkia, Romania og Slovakia. Der Italia, Spania og Frankrike har visse veier krever det. Da har du landene der piggdekk er forbudt. Disse inkluderer Tyskland, Kroatia, Slovenia, Slovakia, Ungarn, Storbritannia, Tsjekkia og Polen. I tillegg er de ikke tillatt i Sveits på motorveiene.

Disse begrensningene kan selvfølgelig forårsake noen problemer hvis du planlegger å kjøre gjennom Europa med piggdekk. I Tyskland vil du bli bøtelagt og forbudt å fortsette før du kan bytte til piggfrie dekk. Så dette kan være ganske kostbart. Så det er viktig å planlegge turene dine og ta det med i betraktningen når du tar dekkvalget. Når land trenger vinterdekk, må du ha dekk som er godkjent for vinterforhold og ha 3 PMSF-symbol på sideveggen.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/