Hvorfor bør du bytte til vinterdekk?

Som navnet indikerer, er vinterdekk er dekk for vintersesongen eller mer presist for vinterværsforhold, som inkluderer kaldt vær, snø og is. Vinterdekk er faktisk bedre enn sommerdekk så snart temperaturen synker under null grader celsius. Hovedårsaken er at sommerdekkene ikke er designet for kaldt vær og at slitebanemønsteret ikke er optimalisert for snø og is. De er designet for varme temperaturer og veiforholdene du hovedsakelig vil kjøre på i løpet av sommeren. Dette betyr tørr asfalt, og de er også optimalisert for kraftig sommerregn.

Sommer- og vintervær er så drastisk annerledes, både i temperaturer og overflaten du kjører på, det er dermed veldig vanskelig å designe et dekk som klarer hele omfanget av begge deler, spesielt hvis du også krever høy ytelse. Om sommeren på tørre sommerveier vil gummien ha godt grep på asfalten. Gummiblandingen er optimalisert for å gi deg den rette balansen mellom mykhet og grep, mens du fremdeles har gode dekkslitasjeegenskaper for å minimere slitasjen. Slitebanemønsteret vil sørge for at du har gode kontroll- og styreegenskaper samt kort bremseavstand. Slitebanen tar også hensyn til gode egenskaper på våte overflater, slik at du kan unngå vannplaning mens du fremdeles har utmerket vått grep.

Når du så når vinteren, vil du ha et helt annet designet dekk. For det første har du dekk som takler kalde temperaturer, mens du fremdeles er myk og fleksibel. Da må slitebanemønsteret utformes for snø, is og slaps. De må også gi grep om disse forholdene. Dette er grunnen til at du må bytte til vinterdekk når du nærmer deg vinteren. Du trenger dekk som er optimalisert for forholdene og kan gi grepet og sikkerheten du trenger. Så hvorfor du bytter er ganske tydelig, da det faktisk er farlig å kjøre med sommerdekk.

Siden det er farlig å kjøre med sommerdekk, må du bytte dekkene før vinterværet kommer. Siden vinterdekkene allerede er tryggere enn sommerdekkene da temperaturen synker under null grader, bør du allerede endre når temperaturen synker og ikke vent til snøen kommer. Dette vil forbedre sikkerheten din.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/