Når du bør vurdere å bytte til vinterdekk

Vinterdekk er det ultimate valget for tøffe vinterforhold og gir den ypperste ytelsen på snø og is, piggdekkede vinterdekk, enda mer. I visse områder i USA er det det tryggeste valget å utstyre bilen din med dedikerte vinterdekk for vintersesongen. Du lurer kanskje på hvilket tidspunkt du bør plassere vinterdekk på bilen din. Det anbefales å sette vinterdekk på bilen når temperaturen faller under 0 Celsius eller 32 Fahrenheit. Vinterdekk vil forbedre trekkraft, bremsing og håndtering, idet dagens vinterdekk ikke er designet for å fungere bare under snødekte forhold, men også yte bedre på kaldt, tørt fortau. Den store ulempen med vinterdekk er imidlertid behovet for å bytte dekk når vintersesongen er over. Dette er fordi vinterdekkene ikke er laget for å brukes i andre årstider, men om vinteren og i noen stater er det til og med ulovlig. Dette er fordi vinterdekkene kan skade vegene og piggdekkene tydeligvis enda mer

Når du utstyrer bilen din med vinterdekk, er det viktig at vinterdekk er installert i sett på fire for å opprettholde kontrollen og stabiliteten til bilen din. Enten du investerer i piggdekkede eller piggfrie dekk, vil du kunne håndtere de tøffeste vinterforholdene, og hvis du bor i et område med alvorlige vintre, vil du ikke bli skuffet over ytelsen deres. Når du velger vinterdekk, sørg for å ta hensyn til kjørebehovene dine. Bor du der det er vanlig med kalde temperaturer? Kjører du på isete eller snødekte veier, kjører du tidlig morgen eller sent på kvelden? Opprettholder du den samme hastigheten uansett temperatur? Er du avhengig av bilen din uansett vær?

Husk siden vinterdekkene er spesielt designet for bruk i løpet av de kalde månedene, de er ikke gode når det gjelder å spre varme. Hvis du skulle bruke dem på varme sommerveier, vil risikoen for å blåse eller blåse ut være mye høyere. De er laget med en veldig fleksibel gummiblanding, noe som påvirker hvordan bilen din føles og håndteres på veien.

Den mykere gummiblandingen som vinterdekkene er laget av, får også slitebanen til å endre formen mer. Dette resulterer i mer rullemotstand som fører til at bilen din bruker mer gass. Dette er ikke bra for verken miljøet eller lommeboka.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/