Hvorfor du bør bytte til vinterdekk

Sikkerhet er virkelig den viktigste grunnen til at du bør bytte til vinterdekk, det vil si hvis du planlegger å kjøre under vinterforhold. For at det skal telle som vinterforhold trenger du temperaturer under null grader og at du har snø eller is.

Når er vinterdekk bedre enn sommerdekk?

Vinterdekk er bedre enn sommerdekk allerede når temperaturen synker under null grader. Så du trenger ikke snø eller is for at du skal bytte dekk og ha bedre ytelse. På is og snø er vinterdekkene langt bedre enn sommerdekk, noe som vil gi nesten ikke grep under disse forholdene.

Hvilke dekk er bedre på snø?    

På snø er både piggdekk og piggfrie dekk like bra. Så valget er opp til deg og din bilferd. Piggfrie dekk har litt mer fleksibilitet, da det ikke er noen forskrifter som begrenser bruken. Dette kan være veldig nyttig hvis du planlegger å reise over landegrensene.

Hvilke dekk er bedre på is?

På is er piggdekkene overlegne enn piggfrie dekk, da metallboltene er gode til å skape grep på is. De ikke-piggdekkene bruker slitebanen design kombinert med gripepartikler for å skape grep på is.

Hvordan vet jeg om dekkene mine er vintergodkjent?

Vintergodkjente dekk vil ha et symbol som viser et 3-toppers fjell med en snøfnugg inni seg. Dette betyr at dekkene har bestått de strenge testene som kreves for godkjenning.

Når bør du endre?

Du bør alltid skifte i god tid før snøen kommer. Siden vinterdekkene er overlegne sommerdekk når temperaturen faller under null, bør du bruke det som det øyeblikket du bytter dekk. For mer informasjon om vinterdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/