Få nye vinterdekk til SUV-en din

Hvis du er i markedet for å kjøpe nye SUV vinterdekk, er det noen få ting du bør vite. Når det gjelder dekkalternativer, vil du finne de samme typene som du kan finne for vanlige personbiler, bortsett fra at du for SUVer kan finne bedre alternativ for dekk på veien. Den første tingen å vite er at du definitivt trenger vinterdekk til SUV-en din hvis du planlegger å kjøre under vinterforhold. SUV sommerdekk er ikke bra under vinterforhold. Årsaken til dette er at gummiblandingen som brukes i sommerdekk er optimalisert for varmt vær for å sikre at du får den beste ytelsen under disse forholdene. Dette fører til det faktum at når temperaturen faller under null grader celsius, vil gummien bli hard og vil miste mye av grepet et mykt dekk ville hatt.

Dette er grunnen til at du aldri skal kjøre med sommerdekk om vinteren. Du trenger ikke snø eller is for at du skal skifte til vinterdekk, da de klarer seg bedre enn sommerdekk allerede når sommerdekkene blir harde, dvs. rundt null grader. Så du må finne gode vinterdekk å montere før vinteren kommer. Du har som nevnt de samme valgene, du har SUV piggdekk i markedene der de har lov, så har du SUV-ikke-piggdekk og i noen markeder har du SUV allværsdekk som kan brukes hele året. Hvis du trenger dekk som takler bilkjøring, få armer som er aramidert, slik at de kan opprettholde sidekollisjonene bedre, i tilfelle du treffer fortauskanter eller huler.

Dekkvalget vil sterkt avhenge av hvor du bor, hvor du kjører og hvordan du kjører. Generelt vil piggdekkene gi deg det beste grepet, spesielt på is, men de har mest begrensning når det kommer hvor du kan kjøre, ettersom de ikke har lov til i alle land og bare er tillatt i vinterhalvåret. Den piggfrie kan brukes hvor som helst, men skal bare brukes i sommersesongen, men dette er ikke begrenset av lovgivning. Da har du allværsdekkene, som er et flott kompromiss mellom sommer- og vinterdekk og lar deg alltid være klar til å kjøre og slippe å bytte dekk.

For mer informasjon om SUV vinterdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/