Forsikre deg om at vinterdekkene holder deg trygg

Når du kjører på vintertid trenger du definitivt vinterdekk hvis du har vinterforhold. Vinterforholdene inkluderer snø, is, slaps og lave temperaturer. Vinterdekk har bedre ytelse kontra sommerdekk allerede når temperaturen synker under null grader celsius. Dette fordi gummiblandingen i sommerdekk er optimalisert for varme temperaturer. Så de vil ikke være myke og fleksible ved lave temperaturer, de vil faktisk bli harde. Dekk oppnår noe av grepet gjennom det faktum at de klarer å overholde overflaten og skyver noe av gummien inn i mikrohulrommene i overflaten. Når du ikke har dette, mister du noe av grepet. Dette er grunnen til at det allerede er viktig å endre seg når temperaturen synker og ikke vente til snøen kommer. Når snøen kommer er det allerede for sent for deg å skifte, med mindre du kan gjøre det uten å kjøre et sted.

Når det gjelder vinterdekk, har du et par alternativer avhengig av hvor du bor. De vanlige vinterdekkene er kun til vinterbruk, så du må også ha sommerdekk og veksle mellom dem avhengig av årstid. Noen land tillater også allværsdekk som er godkjent vinteren, noe som kan gi kjøresikkerhet hele året. Dette lar deg bruke bare ett sett og ikke trenger å bekymre deg for når du skal bytte dekk, og det fine er at du alltid er klar til å kjøre uansett værforhold.

Hvis du velger en dedikert vinter, har du de ikke-piggdekkene som er lovlige i alle land i Europa. De har ikke metallpigg og bruker i stedet unikt slitebanemønster og gripepartikler for å oppnå grep på både is og snø. Noen land vil gi rom for piggdekk, som bruker metallpigg. De kommer med noen begrensninger avhengig av land. Noen land tillater dem bare i en viss periode, og andre tillater dem ikke i det hele tatt. Så hvis du planlegger å kjøre over landegrensene med piggdekk, må du sjekke at du ikke kommer inn i et land der de ikke har lov. De er riktignok overlegne på is, så de blir ofte brukt i områder der isete overflater er mer utbredt, eller du bare vil forsikre deg om at du har best mulig grep når du kjører.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/