Velg vinterdekk som vil holde deg trygg

Dekkene du har på bilen din har den viktige oppgaven å holde bilen trygt på veien og oversette ytelsen til bilen til veien. Feil valg av dekk kan føre til at hele kjøreopplevelsen er dårlig og til og med farlig. Du må sørge for at både sommerdekk og vinterdekk er av god kvalitet. Du må bytte dekkene når slitedybden har gått under 4 mm, ettersom dekkene mister mye av de viktigste sikkerhetsegenskapene når du har gått under denne terskelen.

Vinterdekk fås både som pigg og piggfrie dekk. De er begge gode for alle vinterforhold som inkluderer kalde temperaturer samt snø, is og slaps. Vinterdekk er faktisk bedre enn sommerdekk ved temperaturer under null grader celsius, så du trenger ikke å vente på at snø eller is kommer før du bytter dekk og nyter bedre sikkerhet for vinterdekkene ved de lave temperaturene, og du vil da vær klar for snø og is når den kommer. Siden det er veldig farlig å kjøre med sommerdekk når vinterværet kommer, så du må være forberedt og allerede ha vinterdekk på når det ankommer.

Hvilket dekk du skal velge, avhenger litt av personlig preferanse. Det kommer også an på hvordan og hvor du kjører og deretter området der du bor. Hvis du bor i områder som har mange isete veier, er piggdekkene å foretrekke ettersom metallpiggen gir bedre grep om is og pakket snø. Hvis du bor i områder der du har mer snødekte veier, er begge dekkalternativene gode. Imidlertid, hvis du har en tendens til å kjøre mye til andre deler eller Europa i vintersesongen, der piggdekk ikke er tillatt, er det bedre å velge piggfrie dekk, da de er tillatt i alle land. Du har også færre begrensninger for dem når det gjelder tidsperioden du kan bruke dem.

Det er viktig å kjøpe premium dekk som vil vare og vil gi tilstrekkelig sikkerhet når du kjører. Du må også sørge for at du har dem montert før vinterværet kommer, da de ikke er til nytte hvis de ikke er på bilen din.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/