Når du skal bytte til vinterdekk

Det er ingen tvil om at dedikerte vinterdekk – både piggede vinterdekk og piggfrie – gir den ypperste ytelsen under svære vinterforhold, men hvordan vet du når du skal bytte til vinterdekk? Vinterdekk er det ultimate valget for tøffe vinterforhold og gir den ypperste ytelsen på både snø og is – spesielt piggdekk. I visse områder i USA er det det tryggeste valget å utstyre bilen din med dedikerte vinterdekk for vintersesongen.

Du lurer kanskje på hvilket tidspunkt du bør plassere vinterdekk på bilen din. De generelle indikasjonene for vinterdekk er når temperaturen synker til 45 grader Fahrenheit. Med piggdekk blir dette mer komplisert ettersom hver stat i USA har forskjellige lover for deres bruk. Det er noen stater som tillater bruk så tidlig som i september, mens andre ikke gjør det i det hele tatt. Det er også noen stater som bare tillater gummipigg, mens andre tillater både metall- og gummipigg. Vinterdekk vil forbedre trekkraft, bremsing og håndtering, idet dagens vinterdekk ikke er designet for å fungere bare under snødekte forhold, men også yte bedre på kaldt, tørt fortau. Den store ulempen med vinterdekk er imidlertid behovet for å bytte dekk når vintersesongen er over. Dette er fordi vinterdekk ikke er laget for å bli brukt i andre sesonger i tillegg til vinter, og i noen stater er piggdekk til og med ulovlig.

Når du utstyrer bilen din med vinterdekk, er det viktig at vinterdekk er installert i sett på fire for å opprettholde kontrollen og stabiliteten til bilen din. Enten du investerer i piggdekk eller piggfrie dekk, vil du kunne håndtere de tøffeste vinterforholdene, og hvis du bor i et område med alvorlige vintre, vil du ikke bli skuffet over ytelsen. Når du velger vinterdekk, sørg for å ta hensyn til kjørebehovet ditt – bor du der det er vanlig med kalde temperaturer? Kjør du på isete eller snødekte veier, og kjører du tidlig morgen eller sent på kvelden? Opprettholder du den samme hastigheten uansett temperatur? Er du avhengig av bilen din uansett vær? Hvis området der du bor har milde vintre, vil kanskje et dekk med allvær være nok, og i så fall er det ikke nødvendig å bytte til vinterdekk.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/