Piggfrie dekk gir deg utmerket vinter sikkerhet

Vinterdekk fås både piggdekk og piggfrie dekk. Piggdekkene er de originale vinterdekkene, og det er grunnen til at mange eldre ser dem som det eneste virkelige alternativet. Utviklingen har imidlertid gått fremover og de ikke-piggdekkene er i dag like bra som piggede på snø, og det er bare på is at piggene har litt bedre ytelse. Så hvis du bor i områder som har mye is i vintersesongen, kan piggene være et bedre alternativ. Dette kan ofte være tilfelle hvis du bor i kystområder eller ved svært store innsjøer som har en mer isete forhold.

Hvis du ikke er så bry med isete forhold, vil du ha det bra med piggfrie dekk som har fordelen at de er tillatt i alle land og har færre begrensninger. Hvis du reiser mellom forskjellige land, trenger du ikke å bekymre deg, for de kan brukes i alle land uten begrensning. Dette gjør dem imidlertid ikke ideelle for sommerbruk. Dette er dekk beregnet for vinterbruk og bør brukes i kombinasjon med et sett med sommerdekk. Disse dekkene vil prestere bedre enn sommerdekk når temperaturen synker under null grader celsius. Så du bør bytte til piggdekkene så snart temperaturene begynner å synke og deretter skifte til sommerdekk når vinterværet har gått for godt.

De piggfrie dekkene bruker unik slitebanedesign for å lage mekanisk trekkraft, men vil ofte også inkludere noen gripepartikler som kryokrystaller for å forbedre trekkraften. Dette vil bidra til å gi godt grep på både snø og is. En annen viktig funksjon ved dekkene er at dekkene må være i stand til å forhindre slaskplaning, slik at sporene kan skyve vekk den blandede snøen, slik at dekkene ikke mister kontakten med veibanen. Slaskplaning ligner vannplaning som skjer under våte forhold.

Så når du får et sett premium piggfritt dekk, har du veldig god fleksibilitet og vinterdekk som trygt kan takle alle forholdene du vil møte i løpet av vintersesongen, slik at du trygt kan kjøre uten å måtte bekymre deg, som så lenge du har montert dekkene i tide før vinterværet kommer.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/