Tar bilen for en skitur til Alpene

Hvis du planlegger å dra på skitur og planlegger å ta bilen, må du passe på at du har dekkene til dette på bilen. Avhengig av hvor i Alpene du velger å gå og hvilken vei du skal kjøre for å komme dit, kan det påvirke hvilke dekk du trenger. For Alpene må du ha en slags dekk som er godkjent for vinterbruk. Hvis du skal krysse Tyskland, har du imidlertid ikke lov til å bruke piggdekk.

Med alle landene og tilgangspunktene kan du bruke piggfrie vinterdekk, så dette kan være de beste alternativene. Noen steder kan det være nødvendig å ha snøkjettinger i bilen som skal brukes hvis det er mye snøfall. Hvis du bor i et område der du kanskje ikke har et reelt behov for vinterdekk i løpet av vintersesongen, kan det være lurt å vurdere allværsdekkene som fungerer som vinterdekk under vinterforhold og som sommerdekk om sommeren, så at de kan brukes hele året. Dette er et godt valg for områder som ikke er avhengige av vinterdekk i hele vintersesongen, mens du fortsatt vil dra nytte av sikkerheten ved å ha vinterdekk når det er vinterforhold.

Hvis du er fra et land som trenger å ha ordentlige vinterdekk i løpet av vinterperioden, vil du sannsynligvis bruke dedikerte vinterdekk og endre dem til sommerdekk i sommersesongen. Du har muligheten til piggdekk eller ikke-piggdekk, der det å prøve å dra på skitur til Alpene kan piggdekkene skape en utfordring, og du har det mye bedre med ikke-piggdekk som nevnt er tillatt i alle landene.

For mer informasjon om vinterdekk som kommer deg til Alpene, besøk: https://www.nokiantyres.no/