Hvilke dekk kan du bruke i vintersesongen

Når du ønsker å kjøre i vintersesongen og vinteren inkluderer snø og kalde temperaturer, må du ha vinterdekk. Med vinterdekk menes det at de er dekk som er godkjent for vinterbruk og har oppfylt ytelsestestene som kreves på snø. Det er ikke nok at de har M + S-merkingen som indikerer gjørme og snø, som ikke er testet og vil ha vesentlig dårligere egenskaper enn de som har bestått ytelsestestene og dermed har tretoppsfjell-snøfnugg-symbolet (3PMSF) på dekkets sidevegg.

Så hvis du planlegger å kjøre under vinterforhold, må du velge en av dekktyper som har 3PMSF-merking, og de er de dedikerte vinterdekkene som kommer som enten piggdekk eller piggfrie, eller så har du dekkene hele året som er også piggfrie dekk. I utgangspunktet kan alle de områdene som er godkjent for vinterbruk brukes og vil være tilstrekkelig sikkerhet når du kjører under vinterforhold. De vil være overlegne sommerdekk allerede når temperaturen synker under null grader celsius, så det er viktig å bytte dekk i tide.

Hvis du går med allværsdekk, er det ingen grunn til å bytte, da allværsdekkene kan brukes hele året og vil fungere som vinterdekk når vinteren ankommer og vil fungere som sommerdekk om sommeren. Dette gir en høy grad av sikkerhet og bekvemmelighet for mennesker som bor i områder som har veldig skiftende vær og kanskje ikke alltid har vinterforhold. I områder der du kanskje ikke trenger vinterdekk mesteparten av vintersesongen, vil disse være perfekte.

For områder som har lange og kalde vintre med mye snø, vil det mest sannsynlig bruke vinterdekk som vil bli vekslet med sommerdekk. Dette krever at du bytter dekk når vintersesongen er over og deretter igjen før den starter igjen. Når du har pigg eller piggfrie vinterdekkene på bilen din, vil du ha utmerket grep på snø og is og kan kjøre trygt gjennom hele vinteren. De vil begge være bra for vinterforhold, men piggene som har metallpinner, vil være bedre på is enn piggfrie dekk, men bare litt.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/