Vinterforhold krever dekk som er godkjent for vinterbruk

Det er egentlig ingen vei rundt dette hvis du vil kunne kjøre trygt under vinterforhold. Du må forstå at dekk er optimalisert for visse vær- og temperaturforhold. Når du kjører under disse forholdene, vil du være trygg. Imidlertid, når du drar ut av dette intervallet, er du kanskje ikke trygg og mest sannsynlig vil det være farlig å kjøre.

Når du har dekk som har tre-topps fjell-snøfnugg (3PMSF) -symbolet på sideveggen på dekket de har gjennomgått og bestått ytelseskrav på snø, betyr dette at de er trygge å kjøre med på vinterforhold. Hvis de ikke har symbolet, betyr det at de ikke vil bestå disse kravene. Hvis du ikke har tak i snø og heller ikke får bilen til å stoppe i kort avstand er de ikke trygge å kjøre med. Når de har dette symbolet kan de bli referert til som vinterdekk.

Sommerdekk er gode dekk og gir sikkerheten på tørre og våte veier på veier når temperaturen er over 0 grader null Celsius, når du går under denne temperaturen blir sommerdekkene harde og mister trekkraften de hadde ved varme temperaturer. Dette gjør et perfekt trygt dekk til et dekk som ikke vil gi mye når det gjelder sikkerhet på snødekte og isete veier. Dette er grunnen til at det er viktig å overholde intervallene der dekket er bra og bytte dekk til et dekk som fungerer under de forholdene, som du vil møte når du kjører. Så hvis du velger dekk som er godkjent for vinterforhold, slik at de kan gi nødvendig grep og kan holde deg på veien og få bilen til å stoppe i tide.

Når du velger dekk for vintersesongen, må du sørge for at de er dekk som takler vinterforholdene. De må være i stand til å gi grep og trekkraft på snø og is, og bør monteres på bilen så snart temperaturene er under null, slik at du er klar når vinterværet kommer. Hvis du planlegger å bruke allværsdekk, bør du sjekke at de virkelig er godkjent for vinterbruk. Hvis de ikke er det, så velg et sett som er.

For mer informasjon om vinterdekk som er godkjent for vinterbruk, besøk: https://www.nokiantyres.no/